maanantai 17. joulukuuta 2007

Joulun odottelu





















JOULUINEN RUOKAPÖYTÄ LEILA LANDISSA.


Jouluun on enää viikko. Kaikki alkaa olla valmista : laatikot on tehty, piparit ja muut leivonnaiset leivottu, kinkut suolattu, siivoukset loppusuoralla ja kauneimmat joululaulut laulettu, mutta tuo lumi puuttuu. Onneksi edes järvi on jäätynyt jo 10 cm niin pääsevät jouluvieraat luistelemaan ja pilkille. Tänään valmistelin jo joulua eläimille; talliin tuotiin kuusi ja koristeltiin, lapset ovat tuoneet paljon erilaisia herkkuja kaneille ja koirille sekä tietysti kissoille.

Omat kuusemme odottelevat vielä metsän laidassa noutajaansa. Kesällä jo asiakkaat kävivät valitsemassa kauneimmat kuuset ja perjantaina he saavat ne käydä kaatamassa. Siitä alkaa joulun vietto. Kirkossa käynti, rantasauna ja runsas herkku joulu pöytä sekä tietysti pukin vierailu siitä muodostuu aito maalas joulu.

Vanha sali täytyy iloisista ihmisistä, ruuan tuoksusta ja kynttilän valosta. Lepoa ja ulkoilua, omaa rauhaa sitä kaupunkilaiset osaavat arvostaa maalaisjoulussa. Aina ei tarvitse olla suunniteltua ohjelmaa.

Suurin osa vieraistamme tänäkin vuonna tulee pääkaupunkiseudulta mutta joulu- ja tapaninpävän lounaalle tulee paljon lähiseudun asukkaita.

Tapanin ajelu kirkko reellä jää tänä vuonna haaveeksi kun tuo lumi puuttuu, mutta korvataan se kärry ajelulla.


Kiitän kaikki asiakkaitani kuluneesta vuodesta ja toivotan oikein rauhaisaa joulun aikaa ja iloista vuoden vaihdetta. Tervetuloa lomalle meille maalle.

Terveisin Leila ja Ville